Mørkelege - Sjov i mørket

Børn elsker at lege, og måske mangler du en aktivitet til børnene, når mørket har sænket sig. Måske du er spejderleder, holder børnefødselsdag eller bare mangler en leg til børn. Børns sanser udvikles positivt i mørket, og det er samtidigt med at det er sjovt. Nedenfor giver vi dig en nogle lege, som du kan lege med børn i mørke.


Af Max Den 20.02
Mørkelege - Sjov i mørket


Snigning i mørket

Til denne leg skal du bruge en høj eller bakke med højt græs og/eller buske, og derudover skal der bruges en lommelygte. Legen starter ved, at der vælges en, som skal tælle til 50. De andre skal samtidigt gemme sig på højen eller bakken. Når personen der tæller er færdig, skal han/hun tænde lommelygten og lyse udover bakken eller højen. Det gælder nu for de andre om at snige sig langsomt frem uden at blive fanget i lommelygtens skær. Opdager han/hun med lommelygten en person, så skal navet råbes højt, og de går tilbage til toppen. Legen slutter ved, at alle er på højen, og derefter kan man starte forfra ved at vælge en ny til at være den. Den der skal være den, kan evt være den sidste der bliver fundet.

Til legen skal der bruges en lommelygte, men har du ikke nogen lommelygte? Så tjek lommelygte til børn hos Lommelygtesalg.dk


Skyggeteater

Til denne simple leg skal der bruges et hvidt lagen og en kraftig lommelygte. Lagnet skal hænges op, og den kraftige lygte skal bruges til at lyse ind på lagnet. Børnene kan nu skiftes til at lave skyggeteater eller skyggebilleder. Imens skal resten af børnene gætte, hvad det forestiller. Barnet der gætter det, kan evt. være den næste til at lave et skyggebillede.

Har du ingen kraftig lommelygte, så bør du tage et kig på de kraftige lommelygter hos Lommelygtesalg


Har du en spændende leg som man kan lege med børn i mørket? Så del den med os andre ved at skrive en kommentar i feltet nederst.

Af Max

0 kommentarer

    Deltag i diskussionen

    Del en leg med os andre
    Navn*
    E-mail* (bliver ikke offentliggjort)
       Karakter